Разумков розповів, коли Рада розгляне законопроєкт про медіа. Але він сумнівається в його підтримці

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Разумков розповів, коли Рада розгляне законопроєкт про медіа. Але він сумнівається в його підтримці

Гонтар Володимир / УНІАН

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков розповів, що законопроєкт про медіа парламент може винести на розгляд «ближче до вересня, або й у вересні».

Про це він повідомив під час пресконференції 20 липня, передає «РБК-Україна».

«Те, що він не буде ухвалений в першому читанні в цілому, я думаю, що всі в цьому впевнені. Про розгляд його у Верховній Раді, я думаю, що це буде ближче до вересня або у вересні», — зазначив глава парламенту.

Він підкреслив, що під час розгляду документа депутати будуть ухвалювати рішення на основі «інтересів держави, її безпеки», а також інтересів журналістів і свободи слова.

  • Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики 1 липня рекомендував парламенту підтримати в першому читанні законопроєкт «Про медіа» № 2693, проти якого виступала медіаспільнота. Комітет підтримав проєкт закону як доопрацьований.
  • Напередодні низка медійних організацій, видань і блогерів заявили, що закон порушує право на свободу слова. Положення закону передбачає можливість скасування реєстрації медіа через порушення або недопущення Нацради до перевірки. Також вони заявили, що законопроєкт надає право Нацраді, правоохоронним і фіскальним органам перевіряти всю діяльність медіа, зокрема фінансову. Закон, на їхню думку, може наділити органи влади повноваженнями щодо «встановлення правди».