Не цілуватися! Через коронавірус у Японії вводять рекомендації для відвідувачів нічних клубів

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Не цілуватися! Через коронавірус у Японії вводять рекомендації для відвідувачів нічних клубів

Wallpaper Flare

На тлі повторного зростання випадків коронавірусу в Японії працівники нічних клубів, барів та інших закладів дозвілля вимагають ухвалення специфічних правил антикоронавірусної безпеки, щоб зберегти власне здоров’я і бізнес. Наразі саме такі заклади розглядають як епіцентри поширення інфекції, хоча нещодавно Японія розпочала рестарт економіки.

Про це повідомляє Reuters.

Експерти в галузі охорони здоров’я намагаються сформулювати правила безпеки для роботи в умовах, коли пандемія не подолана, а бізнес не закривається. Одна з порад — не цілуватися, не обмінюватися посудом і не розмовляти без дотримання дистанції.

«Якщо це можливо, цілуйтеся лише зі своїм партнером і уникайте глибоких поцілунків», — заявив медичний експерт Шинья Івамуро у своїх рекомендаціях відвідувачам нічних клубів.

Тестування в центрах нічного життя Токіо виявило щоденний ріст випадків коронавірусу серед молоді 20—30 років. Це призвело до того, що місцева влада знову забила тривогу 15 липня. Ситуація наближається до надзвичайної.

З кінця минулого тижня, коли за добу почали виявляти до 300 нових хворих, влада заборонила в’їзд та виїзд зі столиці й таким чином вилучила її з багатомільярдної державної програми з відновлення внутрішнього туризму.

Уряд анонсував вибіркову перевірку нічних клубів на предмет порушень антикоронавірусних заходів безпеки. Ба більше — сфера нічного життя в Японії стає цапом відбувайлом, оскільки її все частіше звинувачують у поширенні інфекції.

При цьому японські вірусологи закликають не дискримінувати людей через їхню нічну роботу, оскільки немає жодного значення, в який час вона проходить — вірусу байдуже, коли заражати людей.

Всього у сфері нічного дозвілля Японії працює близько мільйона людей, і в неї залучено багато людей з вразливих верств — зокрема, самотніх матерів.

Наразі асоціації сфери нічного дозвілля розробляють власні засоби убезпечити своїх робітників та відвідувачів від коронавірусу. Зокрема стерилізують мікрофони для караоке, оскільки носіння масок та дистанціювання виявились непрактичними.