Громадські організації вимагають ліквідації Окружного адміністративного суду

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Громадські організації вимагають ліквідації Окружного адміністративного суду

Пресслужба Окружного адміністративного суду Києва

Громадські організації закликають президента Володимира Зеленського ініціювати ліквідацію Окружного адміністративного суду Києва.

Відповідне звернення підписали 11 громадських організацій.

«Попри значний резонанс, який спричинили оприлюднені раніше приклади зловживань в ОАСК, Президент Зеленський у жовтні минулого року просив «дати йому розібратись з цим Окружним адмінсудом». Однак він досі не зробив нічого, аби припинити суддівське свавілля, навіть попри неодноразові заклики громадськості та навіть увагу МВФ до діяльності цього суду», — йдеться у повідомленні.

У заяві додають, що судді були фігурантами численних журналістських розслідувань.

«Діяльність ОАСК не має нічого спільного із законним та справедливим судочинством, його судді вважають себе безкарними і мають надзвичайний вплив на діяльність інших державних органів, створюючи загрози для належної діяльності системи влади в державі. Подальше існування ОАСК матиме наслідком лише нові зловживання його суддів, тому Окружному адмінсуду Києва не місце у системі судоустрою України», — йдеться у повідомленні.

Заяву підписали Фундація DEJURE, Центр протидії корупції, Всеукраїнське об’єднання «Автомайдан», Рух ЧЕСНО, Transparency International Ukraine та інші.