Передане бойовиками тіло військового ідентифікували. Це загиблий медик Микола Ілін

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:

Результати експертизи ДНК показали, що тіло військового, якого днями передали на підконтрольну уряду України територію, належить загиблому медику-сержанту Миколі Іліну.

Про це повідомили у штабі Операції обʼєднаних сил на Донбасі.

«Результати експертизи ДНК показали, що тіло військового, якого днями передали на підконтрольну уряду України територію, це загиблий медик-сержант Микола Ілін», — йдеться в заяві.

Прощання з медиком відбудеться у Києві, 22 липня.

  • На Донбасі в зоні бойових дій загинули двоє українських військових. Трагедії сталися біля населених пунктів Славне і Зайцеве (Донецька область). 13 липня російсько-окупаційні війська обстріляли трьох військовослужбовців, які мали евакуювати тіло одного із загиблих.
  • Унаслідок обстрілу біля Зайцевого загинув військовий медик. Також одного військовослужбовця було поранено, ще один отримав бойову травму. При цьому бойовики дали згоду на «режим тиші», щоб українська сторона змогла забрати тіло загиблого, однак продовжили стріляти.
  • Штаб ООС повідомляв, що «режим тиші» погоджували в СММ ОБСЄ.
  • Прокуратура Донецької області розпочала досудове розслідування за фактом порушення законів і звичаїв війни, поєднаного з умисним убивством.
  • 15 липня тіло військовослужбовця Збройних сил, який загинув біля Зайцевого в Донецькій області, забрали з тимчасово окупованої території.