Зеленський представив нового очільника НБУ — Шевченка. Той уже назвав головні завдання на посаді

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Зеленський представив нового очільника НБУ — Шевченка. Той уже назвав головні завдання на посаді

В'ячеслав Ратинський / УНІАН

Президент Володимир Зеленський представив нового очільника Нацбанку — Кирила Шевченка.

Відповідну трансляцію вела пресслужба НБУ.

«Я як президент повністю підтримую твердження, що голова НБУ має бути незалежним. Окрім незалежності, у голови НБУ має бути ще принаймні три важливі якості: професійність, мужність і відповідальність», — підкреслив Зеленський.

Водночас Шевченко уже назвав свої головні завдання на новій посаді. Він пообіцяв ефективніше співпрацювати з парламентом, урядом і Офісом президента, а також створити умови для кредитування бізнесу.

«Сьогодні наші з вами зусилля мають зосередитися на підтримці української економіки. На досягнення цієї мети мають працювати інструменти і монетарної, і пруденційної політики Національного банку. Ми як Національний банк маємо разом створити необхідні умови для розвитку кредитування реального сектору економіки», — пояснив він.

Хто такий Кирило Шевченко?

Випускник Харківського державного економічного університету. Обіймав різні посади в А-Банку, а також у банках «Аваль», «Фінанси і кредит», Ощадбанк. Із 2006 до 2009 року очолював Державну іпотечну установу. У 2009 році Шевченко був радником тодішнього премʼєр-міністра Юлії Тимошенко. При цьому до 2010 року він був членом наглядової ради державного Укргазбанку. У 2014 році став першим заступником голови правління, а з 2015 року — головою правління Укргазбанку.