«МВС знову спотворює факти». Захист Дугарь спростовує, що вона нібито відмовлялася від слідчих дій

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
«МВС знову спотворює факти». Захист Дугарь спростовує, що вона нібито відмовлялася від слідчих дій

Facebook / Яна Дугарь

Адвокати підозрюваної у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, військової медсестри Яни Дугарь заявили про спотворення Міністерством внутрішніх справ інформації про нібито відмову їхньої підзахисної від низки слідчих дій.

Про це адвокат Денис Ломанов розповів на пресконференції, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Це не є правдою, є дещо спотвореним фактом, який висловлює МВС […]. МВС знову спотворює факти», — наголосив адвокат.

За його словами, зокрема, було проведено судово-психологічну експертизу на поліграфі. Ломанов зазначив, що у постанові про проведення цих експертиз не було мотиваційної частини, яка обґрунтовувала б їхню необхідність. Він додав, що на запит адвокатів пояснення в МВС так і не надали.

Раніше в МВС заявили, що попри категоричну позицію підозрюваних у непричетності до скоєння злочину і бажання у звʼязку з цим всебічно співпрацювати зі слідством, Дугарь відмовилася від низки слідчих і процесуальних дій. Ідеться про надання зразків почерку для експертизи та свідчень під час допиту, про проходження судово-психологічної експертизи на поліграфі, судово-психіатричної експертизи та вимірювання зросту.

Також у МВС запевняють, що Дугарь не має алібі, яке неможливо було б спростувати. Правоохоронці зазначають, що мають низку доказів, які начебто підтверджують підозру щодо Дугарь, зокрема записи з камер відеоспостереження та результати експертиз.

  • 13 липня суд змінив запобіжний захід Яні Дугарь. Їй дозволили пересуватися країною і зняти електронний браслет.
  • 22 травня повідомили, що поліція закінчила досудове розслідування у справі про вбивство журналіста Шеремета за підозрою музиканту Андрію Антоненку, лікарці Юлії Кузьменко і військовій медсестрі Яні Дугарь.
  • Раніше стало відомо, що фігурантам справи про вбивство журналіста Павла Шеремета змінили підозри. Андрій Антоненко тепер є не організатором убивства, а виконавцем за попередньою змовою. Юлія Кузьменко теж є виконавцем, а Яна Дугарь — пособником.