Грета Тунберг отримала мільйон євро премії за боротьбу зі зміною клімату

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Грета Тунберг отримала мільйон євро премії за боротьбу зі зміною клімату

Twitter / Greta Thunberg

Шведську екоактивістку Грету Тунберг нагородили премією за гуманність від приватного португальського фонду Гюльбенкяна. Вона отримала 1,1 мільйон євро за боротьбу зі зміною клімату.

Про це повідомляє dpa.

17-річна активістка першою отримала цю премію — її обрали серед 136 кандидатів з 43 країн світу. Голова журі Хорхе Сампайо розповів, що більшість членів журі проголосували саме за Тунберг. Він відзначив «форму, в якій Тунберг вдалося мобілізувати молоде покоління на боротьбу зі зміною клімату».

Тунберг подякувала за отриману премію у Twitter. «Це багато значить для мене, і я сподіваюся, що це допоможе мені зробити більше добра у світі», — сказала активістка.

Вона розповіла, що кошти будуть пожертвувані через її фонд організаціям і проєктам, які працюють у сфері боротьби зі зміною клімату. Також частина призового фонду — 100 тисяч євро — підуть SOS Amazonia, кампанії Fridays For Future Brazil, спрямованій на боротьбу з коронавірусом в регіоні Амазонки. Ще 100 тисяч євро — у фонд Stop Ecocide, який проводить кампанії, щоб знищення природного середовища признали міжнародним злочином.