Суд у Польщі арештував ексглаву Укравтодора Новака на три місяці

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Суд у Польщі арештував ексглаву Укравтодора Новака на три місяці

Facebook / Укравтодор

Польський суд арештував на три місяці колишнього очільника Держагентства автомобільних доріг України (Укравтодор) Славоміра Новака та його поплічників.

Про це у своєму Twitter повідомило Національне антикорупційне бюро України.

«Суд Варшави взяв під варту на 3 місяці ексголову Укравтодору та двох його спільників-громадян Польщі, підозрюваних в отриманні неправомірної вигоди та легалізації», — йдеться у повідомленні.

Водночас одному із поплічників суд призначив і альтернативу у вигляді застави в 1 мільйон злотих (7,3 мільйона гривень).

  • Прокуратура Варшави висунула звинувачення Новаку — йому інкримінують керівництво організованою злочинною групою, що отримувала вигоду від корупції.
  • 20 липня у Польщі працівники Центрального антикорупційного бюро затримали колишнього міністра транспорту Польщі, ексголову Держслужби автодоріг України (Укравтодор) Славоміра Новака.
  • Крім Новака, затримали підприємця з Гданська і колишнього командира військової частини Сил спеціального призначення Польщі GROM Даріуша Завадку.
  • Прокурори НАБУ спільно з польськими колегами розслідують дії Новака у 2016—2019 роках, коли він використовував своє службове становище, щоб отримувати неправомірну вигоду.