Кількість випадків коронавірусу у світі вже перевищила 15 мільйонів

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Plastifikator x «Бабель»

Кількість зафіксованих випадків коронавірусу у світі за весь час пандемії перевищила 15 мільйонів.

Про це йдеться в даних Університету Джона Гопкінса.

Найбільше випадків зареєстрували у США. Там за час пандемії заразилися майже 4 мільйони людей. Також більше мільйона виявлених випадків у Бразилії (2,1 мільйона) та Індії (1,2 мільйона).

На четвертому місці за кількістю випадків зараження коронавірусом опинилися Росія (787 тисяч), а замкнула першу п’ятірку Південно-Африканська Республіка (381 тисяча).

Загалом від ускладнень коронавірусної інфекції померло понад 617 тисяч людей, найбільше в США — 142 тисячі. Також 81 тисячу смертей зафіксували в Бразилії та 45 тисяч — у Великій Британії.

Водночас одужали від хвороби вже понад 8,5 мільйона людей. У Бразилії таких 1,5 мільйона, у США — 1,1 мільйона, а в Індії — 753 тисячі.

  • Кабінет міністрів продовжив дію адаптивного карантину в Україні через коронавірус до 31 серпня. Рішення ухвалили на засіданні уряду.
  • Одним із ключових засобів боротьби з поширенням коронавірусу є відстежування контактів інфікованих і шляхів розповсюдження інфекції. Про це заявив генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Аданом Гебреєсус.