В анексованому Криму архієпископу ПЦУ Клименту принесли постанову про знесення храму

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
В анексованому Криму архієпископу ПЦУ Клименту принесли постанову про знесення храму

Гонтар Володимир / УНІАН

В анексованому Криму архієпископу Кримської єпархії Православної церкви України Клименту російські судові пристави вручили постанову про знесення храму ПЦУ в Євпаторії.

Про це Климент розповів «Крим. Реалії».

«20 років тому мене висвятили на єпископа і призначили керуючим Кримської єпархії. У цей ювілейний день судові пристави принесли мені припис про знесення церкви в Євпаторії», —​ розповів Климент.

Архієпископ отримав постанову про відкриття виконавчого провадження, датованого 15 травня. У ньому зазначено, що Кримська єпархія ПЦУ зобов’язується протягом місяця від дня набуття рішенням суду «законної сили» провести демонтаж храму.

  • Раніше підконтрольний Росії Євпаторійський міський суд зобов’язав ПЦУ знести храм в Євпаторії. Російська адміністрація Євпаторії звернулася до суду, щоб ПЦУ знесла церкву і звільнила територію, на якій вона розташована.
  • Із 2019 року в Криму точиться боротьба за кафедральний собор Святих Володимира й Ольги в Сімферополі, де проводить богослужіння громада Кримської єпархії УПЦ КП, що перейшла до Православної церкви України (ПЦУ). Російське Міністерство майнових і земельних відносин Криму в лютому 2019 року зажадало від ПЦУ звільнити будівлю собору, пояснивши це закінченням терміну дії договору з Кримською єпархією УПЦ КП. У березні 2019 року російська влада в окупованому Криму подала в суд на ПЦУ, щоб забрати собор.