Чоловіка, який захопив заручника в Полтаві, шукає прокуратура, Нацполіція та СБУ

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Чоловіка, який захопив заручника в Полтаві, шукає прокуратура, Нацполіція та СБУ

Правоохоронці розгорнули оперативний штаб з працівників Служби безпеки, Національної поліції і працівників прокуратури, щоб затримати чоловіка, який взяв у заручники полковника поліції у Полтаві.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

«Кременчуцька газета» з посиланням на пресофіцера Полтавського облуправління поліції Романа Гришина повідомляє, що до пошуків злочинця залучили Національну гвардію і повітряну підтримку.

Крім того, чоловіка шукають кінологи з собаками і фахівці з квадрокоптерами, також вирішують питання про залучення вертольотів. Заручник Віталій Шиян, якого відпустив зловмисник, теж бере участь у пошуках.

  • У Полтаві о 9-й ранку біля адміністративного суду працівники підрозділу карного розшуку намагалися затримати чоловіка, якого підозрюють у крадіжці авто. Під час затримання він дістав гранату РГД-5, яку погрожував підірвати.
  • Чоловік тримав за руку працівника поліції. Після перемовин зловмисник обміняв його на начальника Управління карного розшуку в Полтавській області полковника поліції Віталія Шияна. Із Шияном зловмисник поїхав на автомобілі «Богдан», який видали на його вимогу. Вони виїхали з міста і їздять польовими дорогами області.
  • Поліцейські у Полтаві встановили особу зловмисника. Це раніше судимий 32-річний місцевий житель Роман Скрипник. Його вже визнавали винним у майнових злочинах та зберіганні наркотичних речовин.
  • Пізніше Скрипник відпустив заручника і втік до лісів Полтавської області.