Південнокорейська група BTS потрапила до Книги рекордів Гіннеса за наймасовіший онлайн-концерт

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Південнокорейська група BTS потрапила до Книги рекордів Гіннеса за наймасовіший онлайн-концерт

Wikimedia

Онлайн-концерт південнокорейської групи BTS потрапив до Книги рекордів Гіннеса як найбільш масовий — його подивилися 756 тисяч осіб з понад 100 країн світу.

Трансляцію провели півтора місяця тому, 14 червня, а зараз рекорд визнали офіційно.

Квиток на онлайн-виступ коштував $25. Група виконала сет з дванадцяти пісень. За підрахунками, якби концерт відбувався наживо, то кількість глядачів зайняла б 15 стадіонів.

Це не перший рекорд групи — раніше вони потрапили до Книги рекордів Гіннеса за найпродаваніший альбом в Південній Кореї, найбільше залучення в Twitter і найшвидший набір мільйона передплатників у TikTok.

Їхній кліп на пісню On за 24 години зібрав 45 мільйонів переглядів. Крім того, кілька тижнів тому пісня групи Black Swan отримала перші рядки в iTunes-чартах у 103 регіонах. Останні пʼять років у рекордсменах значилася пісня Адель Hello, яка очолила чарти 102 регіонів.

  • При цьому аудиторія онлайн-концерту в грі Fortnite, який дав репер Скотт Вокер в квітні була набагато більшою — трансляцію подивилися 12,3 мільйона осіб. Однак це був не класичний онлайн-стрим, а виступ у компʼютерній грі, тому в залік Скотт не потрапив.