Вибори у Білорусі: екскандидат у президенти Цепкало разом з дітьми залишив країну

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Вибори у Білорусі: екскандидат у президенти Цепкало разом з дітьми залишив країну

Колишній кандидат у президенти Білорусі Валерій Цепкало покинув країну.

Про це повідомляє TUT.by.

За словами дружини Цепкала, він поїхав разом з дітьми. «Ми отримали інформацію з достовірних джерел, що мого чоловіка планують затримати за надуманими обставинами. Ми не знали, що це за обставини, але два дні тому прокуратура прийшла до школи, де навчаються мої діти, і просила вчителів написати заяви. Як я розумію, вони запустили процес щодо позбавлення мене батьківських прав. Саме тому ми ухвалили рішення, що вивозимо Валерія та дітей з території Білорусі, тому що ми бачимо реальну загрозу і небезпеку, — сказала Вероніка Цепкало.

При цьому дружина експретендента залишається в Білорусі. У пʼятницю у представниць обʼєднаного штабу опонентів Лукашенка заплановані три зустрічі з виборцями: у Глибокому, Новополоцьку і Вітебську. Вибори президента Білорусі призначені на 9 серпня.

  • Опозиційний кандидат у президенти Білорусі Світлана Тихановська вивезла своїх дітей до Євросоюзу після погроз про позбавлення її батьківських прав, якщо вона не припинить свою участь у передвиборній гонці.
  • 30 червня Центральна виборча комісія Білорусі зняла з виборів президента кандидата Валерія Цепкала.
  • 23 липня Верховний суд Білорусі остаточно відмовив у реєстрації кандидатом в президенти головному опоненту Лукашенка Віктору Бабарику, який перебуває в СІЗО через підозру в кількох злочинах. Причина відмови — він не встиг вчасно подати скаргу.