Із затонулого біля Одеси танкера Delfi знову витікає пальне

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Із затонулого біля Одеси танкера Delfi знову витікає пальне

Олександр Населенко / «Бабель»

У пʼятницю вранці із затонулого біля Одеси танкера Delfi стався черговий масштабний розлив палива.

Про це повідомляє «Думська».

За словами заступника начальника Державної екологічної інспекції в Одеській області Віталія Караулова, о 9:00 фахівці відомства виявили пляму площею майже 7,5 тис. квадратних метрів. Бонові загородження не змогли запобігти розливу: неправильно встановлені, вони опускаються під воду і пропускають верхній шар води з плівкою.

Видання зазначає, що Адміністрація морських портів оголосила тендер з вибору підрядника, який займеться підйомом танкера. Операцію оцінили майже у 25 млн грн. Згодом ці гроші планують стягнути з власника танкера. Після підйому Delfi відбуксують до Чорноморська.

У своєму Facebook міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив, що з 13:00 пʼятниці власник Delfi розпочинає операцію з підйому судна. При цьому, він додав, що з 27 липня операція переходить під контроль Адміністрації морських портів (АМПУ). Мінінфраструктури вже погодило з головою Одеської ОДА Максимом Куцим проведення 26 липня засідання комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, щоб визначити подію техногенною катастрофою і дати можливість АМПУ рухатися за прискореною процедурою.