Україна повторно продає 12-річні євробонди, випуск яких відтермінували після відставки ексголови НБУ Смолія

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Україна повторно продає 12-річні євробонди, випуск яких відтермінували після відставки ексголови НБУ Смолія

Pixabay

Міністерство фінансів повторно випускає 12-річні єврооблігації, продаж яких скасували після відставки колишнього очільника НБУ Якова Смолія.

Про це пише пресслужба Мінфіну.

Зазначається, що термін погашення цих довгострокових облігацій настане в 2023 році, а їхня дохідність становитиме 7,253%. У відомстві зазначили, що залучені кошти будуть частково витрачені для викупу єврооблігацій із погашенням у 2021 та 2022 році.

«Очікується, що новому випуску будуть присвоєні рейтинги «B» рейтинговим агентством Standard & Poor’s та «B» — рейтинговим агентством Fitch. Розрахунки за новим випуском мають відбутися 30 липня 2020 року», — підкреслюють у Мінфіні.

  • Міністерство фінансів 21 липня продало цінних паперів на 11,5 мільярда гривень. Розміщення облігацій внутрішніх державних позик (ОВДП) на 6 місяців принесло державному бюджету 4,67 млрд грн. Розміщення дворічних ОВДП — 2,1 млрд грн. Середньозважена дохідність піврічних облігацій становила 7,74%, дворічних — 10,25%.
  • На початку липня у зв’язку із заявою голови НБУ Якова Смолія про відставку Мінфін скасував випуск 12-річних українських облігацій на 1,75 мільярда доларів.