Правоохоронці викрили схему розкрадання державних коштів на реконструкції аеропорту «Бориспіль»

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:

Правоохоронці викрили схему незаконного заволодіння коштами, яку організували в рамках реконструкції аеропорту «Бориспіль». Кошти отримали шляхом зловживання службовим становищем та ухиляння від сплати податків у великих розмірах.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

За даними слідства, службові особи генпідрядника сфальсифікували бухгалтерські документи, уклавши фіктивні договори з підприємцями, які фактично не виконували будівельні роботи. Це дозволило отримати готівкою майже 37 мільйонів гривень.

Під час обшуків офісу правоохоронці вилучили компʼютерну техніку, документи первинного бухгалтерського обліку, які підтверджують проведення неіснуючих фінансово-господарських операцій, печатки вітчизняних компаній, за допомогою яких конвертувались бюджетні кошти, а також готівкові кошти у сумі понад 1,5 мільйона гривень та 60 тисяч доларів, офіційне походження яких не підтверджено.

  • Служба безпеки України виявила масштабні розкрадання в «Укрзалізниці» на ремонті рухомого складу.
  • Слідчі Державного бюро розслідувань у Миколаєві повідомили про підозру колишньому начальнику відділу Південного територіального квартирно-експлуатаційного управління. Його підозрюють у заволодінні грошима, які виділялися на будівництво військових містечок.