Підозрюваний у підпалі собору в Нанті зізнався у скоєному

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Мігрант із Руанди, якого підозрюють у підпалі собору Петра і Павла у французькому Нанті, визнав свою причетність до злочину.

Про це пише BFM TV.

39-річний чоловік був волонтером і мав замкнути двері собору на ключ у день пожежі. Його взяли під варту в ніч проти неділі після того, як він зізнався судді у скоєному.

За словами його адвоката, підозрюваний співпрацює зі слідством. Він також розкаюється у своєму злочині і «шокований наслідками» пожежі. Водночас чітких мотивів свого вчинку чоловік так і не називає. Адвокат зазначає, що для його підзахисного це було «неначе визволення».

  • 18 липня у французькому місті Нант сталася пожежа в соборі Святих Петра і Павла, який з 1866 року є національним надбанням країни.
  • Основною версією пожежі називають підпал. Пожежники зазначили, що осередків займання було відразу три — праворуч і ліворуч від нефа, і ще один — на рівні великого органу.
  • Наступного дня поліція затримала чоловіка в рамках розслідування пожежі. Затриманий виявився 39-річним мігрантом, який працював волонтером і замикав двері собору на ключ у день пожежі.
  • Собор Петра і Павла почали будувати в XV столітті й закінчили лише в кінці XIX-го (з 1434-го до 1891 року). Собор вважається одним із найбільших у Франції. Він на 6 метрів нижчий за собор Паризької Богоматері, який горів рік тому. Це не перша пожежа в соборі Петра і Павла — в 1972 році в ньому згоріла покрівля, яку відновили через три роки.