У Британії запустили кампанію з боротьби з ожирінням. 8% важкохворих «коронавірусних» пацієнтів мають зайву вагу

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У Британії запустили кампанію з боротьби з ожирінням. 8% важкохворих «коронавірусних» пацієнтів мають зайву вагу

Ryan Quintal / Unsplash

Уряд Великої Британії в рамках боротьби з коронавірусом запроваджує кампанію, яка допоможе людям схуднути, бути активними та краще харчуватись у період пандемії. Про це повідомляє пресслужба британського уряду.

«Актуальність боротьби з ожирінням — бомбою уповільненої дії — вийшла на перший план у звʼязку з підвищеним ризиком померти від COVID-19», — заявили в уряді й запропонували наступне:

  • заборонити до 21:00 рекламу по телевізору й онлайн їжі з високим вмістом жирів, цукру та солі;
  • заборонити акції «купуєш одну позицію, друга у подарунок» щодо шкідливої їжі;
  • у меню мають зазначати калорії навпроти кожної страви, це стосується й алкогольних напоїв.

Крім цього, британський уряд зобовʼяже ресторани, кафе і закусочні, які продають страви навинос, маркувати їжу етикетками із зазначенням калорійності. Також шкідливі продукти заборонять розміщувати на видних місцях у магазинах, тобто на вході та в прикасовій зоні. Замість цього супермаркети пропонуватимуть більше здорову їжу, наприклад фруктів і овочів, зі знижкою.

Життя із зайвою вагою піддає людину ризику серйозно захворіти або померти від ожиріння, ці ризики зростають одночасно з індексом маси тіла. Приблизно 8% критичних пацієнтів, які лежать у реанімації з коронавірусом, страждають на ожиріння.

Зайва вага — одна з найбільших криз у сфері охорони здоровʼя Британії. Майже дві третини дорослого населення і кожен третій учень початкової школи мають зайву вагу. Щорічно на лікування захворювань, які повʼязані з ожирінням, держава витрачає 6 мільярдів фунтів.

  • Головний епідеміолог Франції Жан-Франсуа Дельфрессі говорить, що рівень смертності серед французької молоді, яка потрапляла до лікарень із СOVID-19, становить близько 2%. Для людей із ожирінням цей показник зростає до 14%.