Шторм «Ханна» зруйнував частину стіни Трампа на кордоні з Мексикою

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Тропічний шторм «Ханна», який обрушився на південь штату Техас, повалив частину прикордонної стіни на кордоні з Мексикою. Стіна, на яку вже витратили $11 млрд, є символом передвиборчої програми президента Дональда Трампа. Відео «знищення» стіни викликало шквал насмішок у Twitter.

На відео видно, як вітер руйнує сталеву конструкцію, а робочі безпорадно ходять поруч.

Як пише Daily Mail, деякі користувачі висміюють недавні слова Трампа про те, що стіна є «наймогутнішою» у світі. Інші ж сумніваються у достовірності відеозапису — за їх словами, з відео не ясно, коли і де воно було записано.

Мексиканське видання Debate повідомляє, що ролик зняли на ділянці стіни, що розділяє Техас і Сʼюдад-Камарго в штаті Тамауліпас. Однак репортер Washington Post Нік Мірофф спростував це повідомлення, заявивши, що працівники митниці та прикордонного патруля сказали йому, що відео було записане взагалі в Аризоні.

Шторм «Ханна» досяг берегів США 26 липня. Трамп уже ввів режим надзвичайної ситуації в штаті Техас та віддав розпорядження про надання штату федеральної допомоги. Губернатор Техасу перед цим оголосив про режим НС у 32 прибережних округах.

Згідно з даними Національного центру США спостереження за ураганами (NHC), сила вітру досягає 150 км/ч. Станом на 27 липня на півдні Техасу вже знеструмлено майже 300 тисяч будинків, а прибережні міста підтоплені.

  • Сезон атлантичних ураганів у 2020 році почався раніше, ніж очікували. Він буде суворішим, ніж зазвичай. Крім того, цим літом територія, яку зачіпає негода, розширилася далі на північ. Ураган «Ханна» став першим у цьому році тропічним штормом над Атлантикою.
  • Президент США Дональд Трамп розглядав варіант «продажу» Пуерто-Ріко після того, як острів був зруйнований ураганом «Марія» в 2017 році. Трамп не хотів витрачати гроші на відновлення.