Британський кіт захворів на коронавірус, проте одужав за пʼять днів. Це перший випадок інфікування тварини в країні

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Британський кіт захворів на коронавірус, проте одужав за пʼять днів. Це перший випадок інфікування тварини в країні

Jaromir Chalabala / EyeEm / Getty Images

У Великій Британії виявили коронавірус у кота, який імовірно заразився від свого власника. Це перший випадок інфікування домашньої тварини в країні. У світі зареєстровано всього кілька таких випадків.

Про це повідомляє уряд Британії.

Спочатку хворого кота оглядав приватний ветеринар, який вирішив, що в нього котячий герпес — поширена серед котів респіраторна інфекція. Але аналізи тварини взяли й для тесту на коронавірус, оскільки цього вимагала дослідницька програма.

Результат виявився позитивним. 22 липня кота доставили до лабораторії агентства з питань здоров’я тварин і рослин у місті Вейбрідж, де підтвердили діагноз. Про випадок одразу сповістили Всесвітню організацію охорони здоров’я тварин.

Ветеринари вважають, що кіт вірогідно заразився від свого власника, в якого виявили коронавірус. Коту пощастило — він успішно вилікувався за п’ять днів. Обидва наразі здорові та не заразили жодну іншу людину або тварину.

Головний ветеринарний лікар Британії Крістін Мідлміс наголосила, що інфікування тварини — рідкісне явище, і хвороба в них протікає легко та швидко.

«Немає жодного доказу, що домашні тварини здатні безпосередньо передавати вірус людям. Ми продовжимо пильно стежити за ситуацією та оновимо рекомендації для власників тварин, якщо ситуація зміниться», — сказала вона.

У Міністерстві охорони здоров’я попередили, що варто бути на сторожі й ретельно мити руки — як перед контактом з твариною, так і після.