«Динамо» опублікувало листування Суркіса з Луческу про його відставку

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Динамо» опублікувало листування Суркіса з Луческу про його відставку

Гонтар Володимир / УНІАН

Футбольний клуб «Динамо» (Київ) опублікував листування між президентом клубу Ігорем Суркісом і тренером Мірчею Луческу після інформації про те, що начебто румунський тренер подав у відставку.

Листи опублікували на сайті клубу.

У клубі пояснили, що на сторінки румунської преси потрапив текст листа, який Мірча Луческу адресував особисто Ігорю Суркісу ще минулої суботи, 25 липня. Луческу також зателефонував Суркісу і пояснив, що «не хотів би своєю присутністю в команді створити будь-які проблеми сімʼї Суркісів». Зазначається, що Суркіс того ж дня відповів Луческу електронним листом.

Перший лист Луческу

Румунський тренер повідомив, що вирішив відмовитися від співпраці з командою «Динамо». Він подякував Суркісам за довіру і пропозицію, але «відчув, що не зможе працювати в атмосфері неприйняття, що виходить від тієї частини вболівальників, підтримки яких команда потребує найбільше під час спортивних баталій».

Крім того, він додав, що не може допустити, щоб «фанати клубу діяли проти інтересів клубу». Також Луческу підкреслив, що його прихід у «Динамо» як головного тренера не має нічого спільного з вартістю контракту, оскільки «гроші — це останнє, що його цікавило у цій ситуації». «Тим паче що ширилися чутки про нечуваний контракт, а це абсурд, з огляду на фінансові можливості клубу на даному етапі», — написав тренер.

Що відповів Суркіс?

Президент «Динамо» підкреслив, що «хвиля емоцій частини вболівальників «Динамо» не може стати визначальним фактором для майбутнього команди».

«Ми обидва прийняли непросте рішення. Але воно було всебічно осмисленим, відповідальним і надзвичайно мотивованим. Керівництво клубу цілком усвідомлено зробило вам пропозицію, розуміючи всі ризики, які виникнуть у фанатському середовищі щодо такого кроку», — пояснив Суркіс.

Власник столичного клубу висловив впевненість у тому, що Луческу «одержимий бажанням втілити свій багатющий тренерський досвід і знання в майбутні перемоги титулованого клубу».

«Нам разом треба буде витримати ще чимало інформаційних штормів. Але гравці «Динамо» будуть почуватися впевнено та комфортно, коли за штурвалом стоятиме такий бувалий і загартований «мореплавець», як Мірча Луческу», — написав Суркіс.

Також президент запевнив Луческу в готовності створити йому належні умови для досягнення цілей. «Сподіваємося, що свою яскраву сторінку в цьому літописі залишить і легендарний Мірча Луческу. Наша синергія — запорука успіху та нових перемог!» — резюмував Суркіс.

Другий лист Луческу

Останнє повідомлення від румунського тренера було більш лаконічним. Луческу висловив повагу до «непохитності» Суркіса щодо розвитку «Динамо» і запевнив, що ніколи не пасував перед труднощами.

«Мої побоювання були повʼязані тільки з тим, щоб не створювати труднощі футбольній сімʼї київського клубу. Упевнений, що разом із вами ми досягнемо тих значущих результатів, які радикально змінять ставлення до мого призначення і подальшої роботи клубу під моїм керівництвом», — написав тренер.

Згідно з цим листом, Луческу має прибути до Києва вже у вівторок, 28 липня.

  • Футбольний клуб «Динамо» (Київ) 23 липня офіційно повідомив, що новим головним тренером став екстренер «Шахтаря» Мірча Луческу. Контракт із ним розрахований на два роки з можливою пролонгацією на рік.
  • 74-річний Луческу очолював донецький «Шахтар» із 2004 до 2016 року. Потім він працював у петербурзькому «Зеніті» та збірній Туреччини.
  • Під час роботи у «Шахтарі» Луческу неодноразово дозволяв собі випади на адресу «Динамо», його президента Ігоря Суркіса, а також на той момент голови Федерації футболу України Григорія Суркіса.