Кучма залишив Тристоронню контактну групу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Кучма залишив Тристоронню контактну групу

Фото УНІАН

Голова делегації України у Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі, другий президент Леонід Кучма залишив свою посаду.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Президент Володимир Зеленський заявив, що робота Кучми в Мінському процесі була надзвичайно важливою та водночас складною, і зазначив, що із пошаною та повагою ставиться до його рішення про припинення участі в діяльності ТКГ. «Завжди готовий почути вашу пораду в майбутньому», — сказав Зеленський на зустрічі з Кучмою у вівторок.

Зі свого боку Кучма зауважив, що й надалі у разі потреби готовий ділитися досвідом і надавати консультації щодо кроків на шляху до встановлення миру.

  • У червні минулого року Зеленський повернув Кучму до Тристоронньої контактної групи.
  • У кінці вересня 2018 року представник України в ТКГ Леонід Кучма повідомив, що збирається залишити цю посаду. Кучма заявив, що залишить ТКГ щодо Донбасу, коли досягне критичного віку. 9 серпня 2018 року йому виповнилося 80 років.
  • Після цього Україну на засіданнях ТКГ представляв дипломат Руслан Демченко. При цьому саме Демченка називали одним з найбільш вірогідних наступників Кучми в ТКГ.
  • 22 листопада 2018 року Петро Порошенко призначив експремʼєр-міністра Євгена Марчука представником України у Тристоронній контактній групі.