The Economist: Байден переможе на виборах президента США з вірогідністю понад 90%. Шанси Трампа — 1 до 10

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
The Economist: Байден переможе на виборах президента США з вірогідністю понад 90%. Шанси Трампа — 1 до 10

Gage Skidmore / Flickr

Шанси колишнього віцепрезидента США Джо Байдена перемогти на майбутніх президентських виборах чинного лідера Дональда Трампа перевищують 90%.

Про це йдеться у моделюванні результатів виборів від The Economist.

Згідно з підрахунками, шанси Байдена отримати загальну більшість голосів становлять близько 98%, а отримати більшість голосів виборців і стати президентом — понад 90%. Колишньому віцепрезиденту США прогнозують від 243 до 414 голосів виборців, тоді як Трампу — 124—295. Для перемоги кандидат має отримати 270 голосів виборців.

Видання вважає, що найбільш імовірним результатом виборів у 2020 році стане перемога Байдена з результатом 54,1% голосів. Трамп отримає близько 45,9%.

Що стосується результатів за штатами, то є 8 штатів, у яких складно передбачити переможця. У двох з них наразі перевагу має Байден, в одному — Трамп. Загалом у цих штатах вони змагатимуться за 153 голоси виборців.

Згідно з виборчою системою США, кандидат, який здобуває перемогу у штаті, отримує всі голоси виборців цього штату. Кількість так званих голосів виборців залежить від кількості населення. Найбільше голосів можна отримати в штаті Каліфорнія (55), Техас (38), Флорида та Нью-Йорк (по 29).

  • Колишній віцепрезидент США Джо Байден обходить чинного президента Дональда Трампа у трьох штатах, у яких останній здобув перемогу на виборах 2016 року.
  • Президент США Дональд Трамп скасував зʼїзд Республіканської партії у Флориді через спалах коронавірусу. Очікували, що Трампа на зʼїзді офіційно оголосять кандидатом у президенти від Республіканської партії.
  • Лише 20% американців вважають, що США під керівництвом Дональда Трампа рухаються у правильному напрямку. Це найнижчий показник за весь час президентства Трампа. Загалом же рейтинги Трампа на тлі пандемії поступово падають. 48% американців cхвалюють його дії в економіці, та лише 32% — у боротьбі з коронавірусом.
  • Президент США Дональд Трамп втрачає підтримку в тих штатах, які вагаються між демократами та республіканцями. Опитування виявили падіння рейтингів на тлі пандемії та протестів, що розгорілися у країні після вбивства працівниками поліції беззбройного афроамериканця Джорджа Флойда.