Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що перехворів на коронавірус

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що перехворів на коронавірус

Гонтар Володимир / УНИАН

Президент Білорусі Олександр Лукашенко повідомив, що безсимптомно перехворів на коронавірус.

Про це він розповів сьогодні на зустрічі з керівництвом і особовим складом відомств системи забезпечення національної безпеки під час візиту до військової частини внутрішніх військ МВС.

«Я вибачаюсь за свій голос. Останнім часом доводиться дуже багато говорити. Але найдивовижніше те, що ви сьогодні зустрічаєтеся з людиною, яка на ногах примудрилася перенести коронавірус. Безсимптомно. Такий висновок вчора зробили лікарі», — сказав глава держави.

Лукашенко додав, що 97% білорусів переносять хворобу безсимптомно, і зазначив, що йому «пощастило потрапити до цієї когорти».

  • У Білорусі влада не вводила жорстких карантинних обмежень через коронавірус — там продовжували працювати навчальні заклади, магазини, масові заходи теж не скасовували.
  • Лукашенко сказав, що у країні немає необхідності вводити карантин. Він заявив, що у кожної людини захворювання протікає по-своєму, тому в Білорусі діють «за ситуацією». Пізніше президент пояснив, що серйозні обмеження у країні не вводили завдяки високому рівню місцевої медицини.
  • При цьому ВООЗ назвала Білорусь одним з лідерів з поширення коронавірусу в Європі.
  • Станом на 28 липня, у Білорусі зафіксували 67 366 хворих на коронавірус. Від ускладнень після хвороби померли 543 особи. Одужали 60 669 людей.