Санлікар Ляшко: Україна може отримати вакцину від коронавірусу навесні 2021 року. Її вистачить на 20% населення

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Санлікар Ляшко: Україна може отримати вакцину від коронавірусу навесні 2021 року. Її вистачить на 20% населення

Міністерство охорони здоров'я України

Головний санлікар Віктор Ляшко спрогнозував, що Україна отримає вакцину від коронавірусу навесні 2021 року. Її вистачить на 20% населення.

Про це він повідомив під час онлайн-зустрічі з Європейською бізнес асоціацією, передає Укрінформ.

Ляшко розповів, що наразі сім компаній у світі почали останню стадію випробувань вакцини від коронавірусу. До кінця року будуть відомі результати цих досліджень, і приблизно восени у світі почнуть поширювати вакцину від цієї хвороби.

«Україна приєдналася до глобальної ініціативи COVAX, було доручення президента, він узяв під контроль забезпеченість України насамперед вакцинами проти COVID-19. Ми активно над цим працюємо, є обіцянка, що як мінімум на 20% населення вакцина прийде від концерну COVAX», — підкреслив він.

Водночас Ляшко зазначив, що Україна наразі веде перемовини про отримання вакцини як через державні закупівлі, так і безпосередньо фізичними особами чи компаніями.

  • Раніше повідомляли, що тільки дві з 17 потенційних вакцин від коронавірусу пройшли випробування, а дієвий препарат зʼявиться не раніше за 2021 рік.
  • В кінці червня ВООЗ повідомляла, що на вакцину та препарати від коронавірусу знадобиться понад $30 мільярдів. Раніше про тестування вакцини на людях повідомили Китай, Японія та Індія.
  • Московський державний медичний університет імені Сеченова також заявив про успішне завершення випробування вакцини проти коронавірусу.