NASA визначило склад екіпажу для другої місії на МКС на кораблі SpaceX

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
NASA визначило склад екіпажу для другої місії на МКС на кораблі SpaceX

NASA

NASA визначило членів екіпажу для другого польоту космічного корабля Crew Dragon від SpaceX до Міжнародної космічної станції.

Про це йдеться на сайті NASA.

Усього екіпаж складатиметься із чотирьох людей. Обовʼязки командира корабля та пілота виконуватимуть астронавти NASA Шейн Кімбро та Меган МакАртур. Також до складу команди увійшли космонавт від JAXA Акіхіко Хошиде та космонавт Європейської космічної агенції Томас Песке.

Другий екіпаж планують відправити на МКС навесні 2021 року. Астронавти залишатимуться на космічній станції приблизно пів року. Попередня місія має повернутись на Землю 2 серпня.

  • 30 травня компанія SpaceX відправила в космос корабель Crew Dragon. Політ уже увійшов в історію — вперше приватна космічна компанія використала власну розробку, щоб доставити людей на орбіту. Крім того, SpaceX здійснила перший за девʼять років запуск людей на орбіту з території США.
  • Crew Dragon уже побував у космосі. У березні минулого року він виконав безпілотний політ на орбіту — на його борту був лише манекен на імʼя Ріплі, і успішно повернувся на Землю.
  • На борту Crew Dragon NASA відправило в космос двох найдосвідченіших своїх астронавтів — 49-річного Боба Бенкена і 53-річного Дугласа Герлі. Обидва — колишні військові пілоти-випробувачі. Херлі — морський піхотинець, Бенкен служив у Повітряних силах США. У NASA обидва з 2000 року.