Нова Зеландія планує стягувати з деяких туристів плату за проходження карантину

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Нова Зеландія планує стягувати з деяких туристів плату за проходження карантину

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Нова Зеландія стягуватиме з деяких туристів плату за проходження карантину.

Про це повідомляє The Guardian.

Наголошується, що зараз в країну можуть потрапити тільки її громадяни, а також ті, хто має дозвіл на проживання. Плату за проходження карантину будуть стягувати з тих, хто вирішив повернувся в країну після відновлення карантину, а також з тих, хто знаходиться у Нової Зеландії менше 90 днів.

Проживання в ізоляторі обійдеться в 3 100 новозеландських доларів ($2 050) за одного дорослого в кожному номері готелю, $950 за кожного додаткового дорослого і $475 за кожну дитину, яка проживає в номері. Під цю ініціативу вже виділили 6 100 місць в деяких готелях.

Керівна Лейбористська партія сподівається наступного тижня ухвалити закон, який дозволяє стягувати ці кошти. Разом з тим, ініціатива викликала критику новозеландського суспільства. Учасники кампанії проти неї створили групу в Facebook, в якій йдеться про 1 мільйон новозеландців, які проживають за кордоном. Вони потенційно змушені будуть сплачувати ці збори. Учасники групи зібрали 4 000 підписів під петицією з вимогою не запроваджувати цю плату.

  • 8 червня в Новій Зеландії повністю скасували карантин. Пізніше, через зростання кількості випадків COVID-19, карантин повернули.
  • На початку липня міністр охорони здоровʼя Нової Зеландії Девід Кларк подав у відставку через неефективну роботу.