«Американці були здивовані». Росія хоче схвалити вакцину від коронавірусу в середині серпня, щоб стати першою

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
«Американці були здивовані». Росія хоче схвалити вакцину від коронавірусу в середині серпня, щоб стати першою

Міноборони РФ

Росія має намір першою у світі схвалити вакцину від коронавірусу, незважаючи на занепокоєння щодо її ефективності та безпеки — країна досі не представила жодних наукових даних. Схвалення запланували на 10 серпня або раніше. Про це пише CNN.

Йдеться про вакцину, яку розробляє Національний дослідницький центр епідеміології та мікробілогії ім. Гамалії. Російські офіційні особи розповіли виданню, що першими отримають щеплення медичні працівники.

Гендиректор російського фонду прямих інвестицій (РФПІ), який є інвестором центру Гамалії, Кирило Дмитрієв порівняв розробку вакцини із запуском першого штучного супутника Землі, який СРСР здійснив в 1957 році.

«Це як момент запуску супутника. Американці були здивовані, коли почули сигнал супутника. Те ж саме і з цією вакциною. Росія буде в цьому першою», — заявив Дмитрієв.

Раніше Московський державний медичний університет імені Сєченова вже заявляв про успішне завершення досліджень вакцини проти коронавірусу.

  • У США стартує третя фаза випробувань вакцини від коронавірусу, яку розробляє компанія Moderna. У компанії повідомляли, випробування планується провести майже на 100 дослідних майданчиках країни. Перша доза вакцини була введена учаснику дослідження на ділянці в Савані, штат Джорджія. Очікується, що у дослідженні візьмуть участь близько 30 тисяч дорослих добровольців.
  • У світі тільки дві з 17 потенційних вакцин від коронавірусу пройшли випробування, а дієвий препарат зʼявиться не раніше 2021 року.
  • В кінці червня ВООЗ повідомляла, що на вакцину і препарати від коронавірусу знадобиться понад $30 мільярдів. Раніше про тестування вакцини на людях повідомили Китай, Японія та Індія.