«Виглядає як міністерство». У «Слузі народу» розповіли про штаб і підготовку до місцевих виборів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Виглядає як міністерство». У «Слузі народу» розповіли про штаб і підготовку до місцевих виборів

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

У «Слузі народу» розповіли про структуру центрального передвиборчого штабу для місцевих виборів та підготовку до кампанії.

Про це у інтервʼю «Українській правді» розповів голова штабу Олександр Корнієнко.

«Наш штаб виглядає як центральний орган, як міністерство, наприклад. Тобто міністерство у нас створює політику, а от обласні штаби на місцях щось реалізують», — пояснив Корнієнко.

За його словами, у «Слуги народу» по всіх напрямках працює невелика група. «Є юристи, є ті, хто працюють по перевірці і обробці кандидатів, тому що це і обласні, і міські ради обласних центрів, і кандидатів у мери», — зазначив Корнієнко.

Крім того, штаб має медійну складову, великий ІТ-відділ, який працює над «інноваційним продуктом», і який партія скоро представить на пресконференції.

Для підготовки до кампанії у «Слузі народу» використовують так звані дашборди. «Це така велика інтерактивна дошка в інтернеті, на якій видно – який штаб що робить, як виконують задачі, скільки кандидатів, скільки членів комісії, скільки зареєстровано, які є проблеми, де є «зелені» зони, де «червоні». Це дасть можливість нам як керівництву партії приймати оперативні рішення», — пояснив голова штабу.

Щодо ролі віцепремʼєр-міністра Михайла Федорова, який курував діджитал-напрямок кампаній Володимира Зеленського та «Слуги народу», Корнієнко пояснив, що він наразі сконцентрований на роботі у Міністерстві цифрової трансформації.