«Ми виявилися центристською силою». Корнієнко пояснив падіння рейтингу «Слуги народу»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
«Ми виявилися центристською силою». Корнієнко пояснив падіння рейтингу «Слуги народу»

Соколовська Інна / УНІАН

Голова партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко пояснив падіння рейтингу партії тим, що політсила по факту роботи виявилася «центристською». Про це він розповів в інтерв’ю «Українській правді».

За словами Корнієнка, соціологічні опитування показують підтримку партії у 30%. Він пояснює, що партія, зокрема, втратила 10% за рахунок виборців зі Сходу та Заходу.

«Половина з них пропорційно додалися до «Європейської солідарності», до «Опозиційної платформи — За життя», і трошки до «Батьківщини» […] Тут спрацювало те, що ми така центристська сила, по суті, виявилася — по факту роботи. Ми починали, як лібертаріанці, це мало хто розумів, враховуючи наших депутатів, зокрема. І далі ми зрозуміли швидко, що не всі наші лібертаріанські ініціативи будуть народом сприйняті», — розповів Корнієнко.

Він каже, що також є перетікання підтримки виборців від «Слуги народу», а також від ОПЗЖ до партії Шарія, як «до позасистемного проєкту Південного Сходу».

  • За даними травневого опитування КМІС, у разі виборів до Верховної Ради партію «Слуга народу» підтримали б 29,9% українців серед тих, хто визначився. За результатами квітневого опитування КМІС партію були готові підтримати 32,6% тих, хто визначився.
  • За даними опитування соцгрупи «Рейтинг», діяльністю президента Володимира Зеленського задоволені 36% опитаних, при цьому 56% — незадоволені.