«Не хочуть пропустити літо». ВООЗ вважає, що у новому спалаху коронавірусу в Європі може бути винна молодь

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Всесвітній організації охорони здоров’я вважають, що причиною нових спалахів коронавірусу в Європі може бути зростання захворювання серед молоді, яка не дотримується карантинних правил. Про це заявив регіональний директор ВООЗ Ханс Клюге, повідомляє BBC.

Він наголосив, що владі потрібно краще комунікувати з молоддю щодо дотримання карантину. «Дедалі більше країн переживають локальні спалахи та зростання захворюваності. Нам відомо, що це сталося через зміну поведінки людей. Органи охорони здоровʼя різних країн повідомляють нам, що особливо багато нових випадків — серед молоді», — наголосив Клюге.

Представник ВООЗ також каже, що як батько двох доньок він розуміє, що молодь «не хоче пропустити літо». Але додав, що молоді люди «несуть відповідальність перед собою, своїми батьками, бабусями і дідусями і перед людьми, поруч з якими вони живуть».

  • Напередодні голова Всесвітньої організації охорони здоровʼя (ВООЗ) Тедрос Аданом Гебреєсус заявив, що пандемія коронавірусу посилюється — за останні шість тижнів кількість випадків захворювання практично подвоїлася. ВООЗ скликає на наступному тиждні надзвичайний комітет.
  • У ВООЗ також повідомили, що пандемія коронавірусу розвивається за сценарієм поширення іспанського грипу. Друга хвиля «іспанки» була більш смертоносною — тоді померли мільйони людей.
  • За даними сервісу Worldometers, який веде статистику, у світі за час пандемії виявлено 16,4 млн випадків зараження. Понад 652 тисячі людей померли.
  • В Італії надзвичайний стан, введений через пандемію коронавірусу, продовжили до 15 жовтня.