Білорусь запросить послів України та Росії через затримання 32 бойовиків «ПВК Вагнера»

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:

Міністерство закордонних справ Білорусі запросить послів України та Росії через затримання групи бійців «ПВК Вагнера».

Про це сказав секретар Радбезу Андрій Равков в ефірі каналу СТБ.

«Зараз глава держави поставив низку завдань для забезпечення національної безпеки. Зокрема, це буде робота МЗС щодо надсилання запитів і запрошення послів Російської Федерації і України для надання пояснень й обговорення цих питань. Вже зараз, за наявною інформацією, за результатами опитувань цих людей, близько 14 осіб проходили за програмою обліку людей, які були зафіксовані на Донбасі», — заявив Равков.

Він додав, що 14 з 32 затриманих бойовиків були раніше помічені на Донбасі.

  • У Білорусі під Мінськом 29 липня сили спецпідрозділу «Альфа» КДБ і міліції затримали 32 найманці російської «ПВК Вагнера». Місцеві ЗМІ раніше повідомляли, що затримано групу «бойовиків іноземної приватної військової компанії», яка приїхала для «дестабілізації ситуації у країні» під час виборів президента.
  • Президент Білорусі Олександр Лукашенко після повідомлення про затримання бойовиків заявив, що втручання найманців у справи країни було очікуваним.
  • Інформагентство опублікувало всі прізвища і дати народження затриманих. Серед них є найманці, які воювали на Донбасі проти України, а також у Сирії на боці режиму Башара Асада.