Чоловікові головної конкурентки Лукашенка на виборах, блогеру Тихановському продовжили арешт до кінця вересня

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Чоловікові головної конкурентки Лукашенка на виборах, блогеру Тихановському продовжили арешт до кінця вересня

Wikipedia / Ясамойла

Відомому опозиційному блогеру Сергію Тихановському, дружина якого претендує на посаду президента Білорусі, продовжили арешт до кінця вересня.

Про це Світлана Тихановська повідомила у Facebook.

«Сергію продовжили термін утримання під вартою до 29 вересня. На жаль, для нас це не стало несподіванкою», — написала вона.

Блогера заарештували під час збору підписів за кандидатуру своєї дружини в місті Гродно. Перехожа поскаржилась міліціонерам, що Тихановський не відповідає на її запитання, і його спробували затримати. Люди намагалися відбити чоловіка, після чого з’явились спецпризначенці та затримали усіх присутніх.

Наразі Тихановському і ще семи особам інкримінують напад на працівника органів внутрішніх справ. Очевидці події називають її провокацією. Після арешту Тихановського на його дачі провели обшуки та знайшли $900 тисяч. Правозахисники вважають Тихановського політв’язнем і вимагають його звільнити.

Світлана Тихановська вивезла дітей до Євросоюзу після погроз про позбавлення її батьківських прав, якщо вона не припинить свою участь у передвиборчих перегонах.