Кравчук заявив, що його запросили до Офісу президента обговорити можливе призначення в ТКГ замість Кучми

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Кравчук заявив, що його запросили до Офісу президента обговорити можливе призначення в ТКГ замість Кучми

Wikipedia / Michał Józefaciuk

Перший президент України Леонід Кравчук заявив, що його запросили до Офісу президента на 30 липня. Він припускає, що на зустрічі обговорюватимуть його призначення головою української делегації в Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі.

Про це Кравчук розповів в ефірі телеканалу «НАШ».

«Я маю інформацію про те, що на 11:30 на завтра [30 липня] мене запрошують до Офісу президента. Думаю, буде розмова навколо цього питання», — відповів Кравчук на запитання, чи в відбулася в нього розмова з президентом щодо призначення на голову делегації ТКГ.

Кравчук також прокоментував можливе призначення главою ТКГ віцепремʼєр-міністра Олексія Резнікова. «Він знає проблему. І я прийму як належне, якщо буде указ президента про призначення Резнікова», — додав перший президент.

  • Президент Володимир Зеленський розглядає на посаду голови української делегації в Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі низку кандидатів. Серед них — Олексія Резнікова та Леоніда Кравчука.
  • 28 липня голова делегації України у Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі, другий президент Леонід Кучма залишив свою посаду. Тимчасово очолює делегацію заступник Кучми Олексій Резніков.
  • У червні минулого року Зеленський повернув Кучму до Тристоронньої контактної групи.