Кравчук погодився очолити українську делегацію у Тристоронній контактній групі

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Кравчук погодився очолити українську делегацію у Тристоронній контактній групі

Wikipedia / Michał Józefaciuk

Перший президент України Леонід Кравчук погодився замість Леоніда Кучми очолити українську делегацію у Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі. Про це він заявив у відеозверненні Офісу президента, яке оприлюднили кілька українських телеканалів.

«Я вже у своєму житті щось бачив і щось пройшов. Але час для відпочинку не настав. Я прийняв рішення, якщо я зможу — а я хочу цього, щось зробити, щоб пришвидшити мир на Донбасі, я буду це робити до останнього подиху. Ось чому я погодився», — сказав Кравчук.

Він також заявив, що президент Володимир Зеленський «реанімував «нормандську четвірку» і не боїться ухвалювати непопулярні рішення.

Пресслужба Офісу президента повідомляє, що відповідний указ президент України Володимир Зеленський підписав 30 липня.

  • Кравчук раніше повідомляв, що його запросили на зустріч до Офісу президента на 30 липня — імовірно, щоб обговорити його призначення на главу української делегації в ТКГ.
  • Напередодні стало відомо, що президент Володимир Зеленський розглядає на посаду голови української делегації у Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі низку кандидатів. Зокрема Олексія Резнікова та Леоніда Кравчука.
  • 28 липня голова делегації України у Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі, другий президент Леонід Кучма залишив свою посаду. Тимчасово очолює делегацію заступник Кучми Олексій Резніков.