Нардеп Фельдман заявив про погрози через ринок «Барабашово». Він поскаржився Зеленському на Кернеса

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Народний депутат, кандидат у мери Харкова від «Опозиційної платформи — За життя» Олександр Фельдман заявив, що отримує погрози через харківський ринок «Барабашово», до яких може бути причетний чинний міський голова Геннадій Кернес.

Нардеп опублікував відкритого листа до президента Володимира Зеленського, генпрокурора, міністра внутрішніх справ і голови СБУ.

«Погрози життю та здоровʼю — щодо мене особисто і членів моєї сімʼї — надходили з невідомих телефонних номерів і раніше, але стали систематичними саме цього року. Усі вони стосуються моєї позиції щодо захисту інтересів багатьох тисяч підприємців, які працюють на ТЦ «Барабашово», проти зазіхань на ринок з боку нинішнього керівництва Харківської міськради і особисто Кернеса та ініційованого ним незаконного будівництва дороги через «Барабашово», — заявив Фельдман.

За його словами, він не раз звертався до поліції, але це не дало жодних результатів. Фельдман заявив, що 29 липня отримав на смартфон чергове повідомлення з погрозами. «Якщо не припиниш збирати пікети і не залишиш ринок, замість яєць полетить щось серйозніше. Памʼятай про сімʼю. Тобі є що втрачати», — процитував він текст повідомлення.

Він додав, що подібні повідомлення отримало керівництво концерну «АВЕК і Ко» і ТЦ «Барабашово».

Фельдман вважає, що погрози повʼязані з пікетами підприємців «Барабашово» у Києві, на яких вимагали «взятися» за Кернеса. За його словами, на один з цих пікетів напали люди в масках, а на території «Барабашово» влаштовували підпали. «Також не виключаю, що посилення погроз може мати звʼязок із моїм рішенням балотуватися на посаду харківського міського голови», — заявив нардеп.

  • У Харкові навколо «Барабашово» хочуть побудувати дорогу і знести частину торгових точок. Через це між підприємцями та комунальниками вже були сутички — тоді (в лютому) загорілася вʼїзна арка до ринку. Місцеві ЗМІ пишуть про особистий конфлікт Кернеса і власника ринку Фельдмана на цьому ґрунті.