Генпрокурор Венедіктова взяла собі у радники попередника Святослава Піскуна

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Генпрокурор Венедіктова взяла собі у радники попередника Святослава Піскуна

Косарєв Олександр / УНІАН

Генпрокурор Ірина Венедіктова призначила радником колишнього очільника Генпрокуратури Святослава Піскуна.

Відповідне фото наказу у своєму Facebook опублікував також колишній генпрокурор Юрій Луценко.

Згідно із наказом, Піскуна призначили на посаду радника на громадських засадах. Датований він 27 липня. Водночас на офіційному сайті Офісу генпрокурора цього наказу опубліковано не було.

Призначення Піскуна також підтвердили в ОГП виданню Hromadske. Інших деталей речниця Венедіктової Наталія Питель не повідомила. Згідно із положенням про радників генпрокурора, вони повинні займатися:

  • експертним, прогнозно-аналітичним, інформаційним забезпечення діяльності генерального прокурора;
  • наданням консультацій та рекомендацій з питань реформування, оптимізації та удосконалення роботи органів прокуратури, визначення пріоритетів їх діяльності;
  • брати участь у проведенні аналітичної роботи з питань діяльності органів прокуратури;
  • брати участь у здійсненні аналізу нормативно-правових актів із питань діяльності органів прокуратури, а також їх правозастосування;
  • брати участь у роботі з питань методологічного забезпечення діяльності генерального прокурора.

Святослав Піскун працював генпрокурором тричі: у 2002—2003 роках, у 2004—2005 роках та у квітні-травні 2007 року. Двічі Піскун був і народним депутатом України від Партії регіонів. У 2016 році став головою Союзу юристів України.

  • Генеральний прокурор Ірина Венедіктова 29 липня призначила першим заступником генпрокурора Романа Говду. За президентства Віктора Януковича Говда очолював відділ у Генеральній прокуратурі, який займався переслідуванням майданівців.