«Готовий іти на компроміси»: Леонід Кравчук розповів про свої пріоритети та завдання в ТКГ

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
«Готовий іти на компроміси»: Леонід Кравчук розповів про свої пріоритети та завдання в ТКГ

Леонид Кравчук / Facebook

Перший президент України Леонід Кравчук, який нещодавно погодився замість Леоніда Кучми очолити українську делегацію в Тристоронній контактній групі, розповів про свої пріоритети та завдання в ТКГ.

Про це він розповів в інтервʼю виданню «РБК—Україна».

Відповідаючи на запитання журналіста про свою місію в ТКГ, Кравчук сказав, що «місія одна — закінчити війну». Він додав, що «буде робити для цього все», зокрема «піде на компроміси» в тому, «як управляти ситуацією».

«Є речі, які компромісам не піддаються, — це суверенітет, територіальна цілісність, незалежність, недоторканність кордонів. Це питання не обговорюється», — уточнив Кравчук.

Відповідаючи на запитання про нових учасників і кадрові пропозиції, Кравчук сказав, що не виключає змін, але «прямо зараз такого завдання не ставлять».

«Я [...] підтримую не конкретних осіб, а тих, хто дбає про українську землю, і хочу, щоб вона процвітала, а не була зруйнована», — додав Кравчук.

  • 28 липня глава делегації України у Тристоронній контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі, другий президент Леонід Кучма залишив свою посаду. До того як Кравчук погодився очолити делегацію, ці обовʼязки виконував заступник Кучми Олексій Резніков.