«Найцінніше — це досвід». Генпрокурор Венедіктова пояснила, чому призначила своїм радником Святослава Піскуна

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
«Найцінніше — це досвід». Генпрокурор Венедіктова пояснила, чому призначила своїм радником Святослава Піскуна

УНІАН

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова пояснила, чому взяла колишнього генпрокурора Святослава Піскуна у свої радники. Вона наголосила на його досвіді та ефективності. Про це генпрокурор написала у Facebook.

«Найцінніше, що є у людини — це досвід. Негативний і позитивний, підйоми і падіння і знов підйоми. І коли людина десятиліттями в професії, залишається соціально активною та за нею ідуть колективи — вона ефективна. Тому я безмежно вдячна всім «реформаторам» і «активістам» за поради і бачення моїх заступників і радників з новими обличчями — мабуть, їх треба брати відразу ж з пологових будинків», — сказала Венедіктова.

Вона зазначила, що Піскун «працював на державу», як це роблять лікарі, вчителі і правоохоронці, і попросила «не плутати з політиками».

«Щодо часів різних президентів і «їхніх» прокурорів — і лікарі, і вчителі, і правоохоронці працюють при різних президентах. Це люди систем. І вони працюють на державу в межах, встановлених законом, виконуючи свої функції. Не плутайте їх з політиками», — написала генпрокурор.

  • 27 липня генпрокурор Ірина Венедіктова призначила колишнього очільника Генпрокуратури Святослава Піскуна своїм радником на громадських засадах.
  • Святослав Піскун працював генпрокурором тричі: у 2002—2003 роках, у 2004—2005 роках та у квітні-травні 2007 року. Двічі Піскун був і народним депутатом України від Партії регіонів. У 2016 році став головою Союзу юристів України.