Проти президента ФІФА порушили справу. Він таємно зустрічався з головою прокуратури Швейцарії

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Проти президента ФІФА порушили справу. Він таємно зустрічався з головою прокуратури Швейцарії

Mike Hewitt - FIFA / FIFA via Getty Images

Прокуратура Швейцарії порушила справу проти президента Міжнародної федерації футбольних асоціацій (ФІФА) Джанні Інфантіно через таємні зустрічі з керівником Федеральної прокуратури країни Міхаелем Лаубером.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Інформацію про це розповсюдило відомство з нагляду за діяльністю Федеральної прокуратури Швейцарії. Порушено також провадження проти одного з високопосадовців прокуратури в кантоні Вале, який був присутній на зустрічах. Зазначається, що для порушення провадження проти керівника Федеральної прокуратури Міхаеля Лаубера потрібна згода відповідних комітетів парламенту країни — їм спрямоване клопотання про зняття імунітету.

Прокурор закидає Інфантіно підбурювання до зловживання владою, до порушення службової таємниці та до надання неправомірної вигоди.

Як пише видання, близько місяця тому, коментуючи звинувачення, Інфантіно називав цю зустріч необхідною. За його словами, зустріч президента ФІФА з керівником Федеральної прокуратури Швейцарії є цілком «легітимною» і не порушує жодних норм. У ФІФА запевняли, що мотив для зустрічей з боку Інфантіно полягав у тому, щоб запропонувати швейцарським правоохоронним органам повну підтримку в розслідуванні інформації щодо корупції в організації.

Таємні зустрічі відбулися у 2016 та 2017 роках, коли Федеральна прокуратура розслідувала справу щодо ФІФА через можливу корупцію при наданні права проведення Чемпіонатів світу з футболу 2018 та 2022 років Росії та Катару.

  • У червні 2019 року Джанні Інфантіно переобрали президентом ФІФА. 50-річний швейцарець буде на посаді до 2023 року.
  • У серпні 2018 року Міжнародна федерації футболу (ФІФА) внесла зміни до кодексу етики і виключила з нього термін «корупція».