У Вʼєтнамі зафіксували першу смерть від коронавірусу

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У Вʼєтнамі зафіксували першу смерть від коронавірусу

Державні вʼєтнамські ЗМІ повідомили, що у країні зафіксували перший летальний випадок коронавірусу — помер 70-річний чоловік у місті Дананг. Про це повідомляє Reuters.

Також у пʼятницю, 31 липня, влада повідомила про 45 нових випадків коронавірусу — це найбільший добовий стрибок у країні. Відтак загальна кількість хворих зросла до 509. Зазначимо, що з початку пандемії Вʼєтнам оперативно запровадив карантин, тому країні вдалось уникнути спалаху коронавірусу. Померлих від COVID-19 дотепер не було.

27 липня влада країни наказала евакуювати з Дананга 80 тисяч людей через трьох нових хворих на коронавірус — у місті вперше з квітня (тоді виявили випадки поширення коронавірусу серед місцевого населення, а не серед приїжджих) зафіксували нові випадки COVID-19. 26 липня тест підтвердив коронавірус у 57-річного жителя міста, який нікуди не виїжджав протягом останнього місяця. 27 липня хворобу виявили ще у двох людей.

  • 28 травня у Вʼєтнамі вийшов з коми єдиний важкохворий пацієнт з COVID-19 — британський пілот. Країна витратила загалом понад $200 тисяч на його порятунок. Державні ЗМІ повідомили, що 10 осіб, зокрема 70-річний військовий ветеран, вирішили стати донорами легень, але від їхніх послуг відмовились державні лікарні — законодавство країни не дозволяє пересаджувати легені живих людей.