Антикорупційний суд відсторонив голову Чернівецької облради Мунтяна ще на два місяці. Його підозрюють в отриманні хабаря

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Антикорупційний суд відсторонив голову Чернівецької облради Мунтяна ще на два місяці. Його підозрюють в отриманні хабаря

Вищий антикорупційний суд продовжив відсторонення від посади голови Чернівецької облради Івана Мунтяна, якого підозрюють в отриманні хабара, ще на два місяці — до 29 вересня. Про це повідомили у пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Слідчий суддя ВАКС продовжив процесуальні обов’язки, покладені на Мунтяна: прибувати за кожною вимогою до детектива, прокурора та суду; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватись від спілкування з другим підозрюваним у справі та свідками; здати на зберігання паспорти для виїзду за кордон.

Про що йдеться?

4 лютого 2020 року САП вручила голові Чернівецької облради Мунтяну підозру в отриманні хабаря. За версією слідства, торік один з підприємців області запропонував чиновнику $400 тисяч за сприяння в передачі в оренду оздоровчого комплексу. У 2019 році Мунтян отримав частину грошей — $180 тисяч.

13 лютого Вищий антикорупційний суд обрав Мунтяну запобіжний захід у вигляді 10 млн гривень застави. 28 лютого САП подала апеляцію щодо застосування до підозрюваного більш суворого запобіжного заходу, але суд залишив своє рішення в силі. Так само суд відхилив апеляцію Мунтяна щодо зміни застави на особисте зобов’язання.

Історія з відстороненням від посади триває з лютого. Минулого разу суд продовжив відсторонення чиновника до 1 серпня.