Суд знову переніс розгляд апеляції Кузьменко у справі Шеремета. Прокурори повідомили про неявку за 30 хвилин до засідання

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Суд знову переніс розгляд апеляції Кузьменко у справі Шеремета. Прокурори повідомили про неявку за 30 хвилин до засідання

Ковальчук Віктор / УНІАН

Засідання Київського апеляційного суду, де мали розглянути апеляційну скаргу захисту підозрюваної в убивстві журналіста Павла Шеремета лікарки і волонтерки Юлії Кузьменко, знову перенесли через неявку прокурорів.

Про це повідомив адвокат підозрюваної Тарас Безпалий у Facebook.

Засідання суду, де мали переглянути запобіжний захід Кузьменко, перенесли на 11 серпня.

У складі прокурорської групи призначені 13 прокурорів. За словами адвоката, за пів години до засідання вони написали заяву, що зайняті в іншому процесі та не можуть з’явитися.

«Вони [прокурори] просто не прийшли на засідання, де Юлі мали переглянути запобіжний захід з тримання під вартою на будь-який інший. Це ті, завдяки кому Кузьменко ще принаймні до 11 серпня буде під вартою», — наголосив Безпалий.

16 липня Печерський райсуд Києва продовжив запобіжний захід Кузьменко на два місяці — до 13 вересня.

  • 22 травня стало відомо, що поліція закінчила досудове розслідування у справі про вбивство журналіста Шеремета за підозрою музикантові Андрію Антоненку, лікарці Юлії Кузьменко та військовій медсестрі Яні Дугарь.
  • Раніше стало відомо, що фігурантам справи про вбивство журналіста Павла Шеремета змінили підозру. Андрій Антоненко тепер є не організатором вбивства, а виконавцем за попередньою змовою. Юлія Кузьменко теж є виконавцем, а Яна Дугарь — пособником.
  • У провадженні тепер зазначається, що Кузьменко заклала вибухівку разом з Антоненком, але не натискала на спусковий пристрій: раніше в підозрі йшлося, що вона й закладала вибухівку, і натискала на спусковий пристрій.