Дві жінки з Британії побили світовий рекорд. Вони обʼїхали світ на парному велосипеді за 263 дні

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Дві британки — 54-річна Кет Діксон і 55-річна Рез Марсден — потрапили до Книги рекордів Гіннеса за найшвидшу навколосвітню подорож на парному велосипеді.

Про це пише офіційний сайт Книги рекордів.

Жінки побили не лише жіночий, але й чоловічий рекорд. Загалом їхня подорож зайняла 263 дні, 8 годин і 7 хвилин.

Виїхали вони 29 червня 2019 року з британського міста Оксфорд. Рухались через Францію, Італію, Словенію, Хорватію, Албанію, Грецію, Туреччину та Грузію. Звідти вилетіли до Індії і далі через М’янму, Таїланд, Малайзію, Сингапур, Австралію та Нову Зеландію. Там їх чекав черговий переліт до західного узбережжя США, які вони також перетнули і заїхали в Мексику. Після цього вони перебрались до Марокко, звідки через Гібралтар, Іспанію та Францію повернулися назад.

«У нас є цікаві моменти з кожної країни, яку ми відвідали, і ми обовʼязково повернемося, щоб побачити багато з них, хоча, можливо, у більш повільному темпі», — розповідають вони.

Ще одною перешкодою на їхньому шляху було активне поширення коронавірусу у світі, що змусило жінок прискоритися. Вони повернулися до Британії 18 березня 2020 року — усього за день до запровадження глобального карантину майже в усьому світі та закриття кордонів. Загалом жінки проїхали 29 390 кілометрів.

  • Онлайн-концерт південнокорейської групи BTS потрапив до Книги рекордів Гіннеса як наймасовіший — його подивилися 756 тисяч осіб з понад 100 країн світу.
  • 90-річна мешканка Японії Хамако Морі визнана найстарішим геймером у світі. Жінку занесли до Книги рекордів Гіннеса.