Контингент США в Польщі зросте до 5 500 військових. Росія раніше обіцяла «контрзаходи»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Польща і США попередньо домовилися розмістити на польській території постійний військовий американський контингент і додатково близько тисячі військових.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства національної оборони Польщі.

«Відповідно до двох угод, підписаних президентами Анджеєм Дудою і Дональдом Трампом, принцип розміщення американських військ було вирішено змінити з ротаційної основи на постійну. Кількість військових США, розміщених у Польщі, зросте орієнтовно на 1 000 осіб — щонайменше до 5 500», — йдеться в повідомленні.

Познань стане резиденцією дивізійного командування і групи підтримки армії США. Дравсько-Поморське — штаб-квартирою Центру спільної бойової підготовки, а Вроцлав і Стараховіце — авіабазами ВПС США. Також військовий контингент розширять у Ласці — там базуватиметься ескадрилья літаків. У Повідзі буде повітряно-бойова бригада, батальйон бойової матеріально-технічної підтримки та спецпризначення. У Жагані та Свентошуві розмістять штаби броньованої бригади.

Напередодні міністр оборони США Марк Еспер оголосив про створення в Польщі передового командування 5-го армійського корпусу США.