Apple стала найдорожчою публічною компанією у світі

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:

Videvo

У пʼятницю акції компанії Apple виросли на понад 10%. Це допомогло виробникові iPhone піднятися на сходинку вище від нафтової компанії Saudi Aramco і стати найдорожчою публічною компанією у світі.

Про це повідомляє Reuters.

Наприкінці торгів вартість акції Apple піднялася до $425, в результаті чого ринкова капіталізація компанії становила $1,82 трильйона. Це був найбільший одноденний приріст Apple з 13 березня.

Нафтова компанія з Саудівської Аравії Saudi Aramco стала найдорожчою публічною компанією у світі відразу після виходу на біржу в грудні 2019 року і залишалася нею до 31 липня 2020 року. У пʼятницю ринкова капіталізація цього підприємства становила $1,76 трильйона.

  • В антимонопольному комітеті Конгресу США відбулися слухання щодо можливих ринкових зловживань з боку технологічних гігантів Facebook, Google, Apple та Amazon.
  • Вже понад рік у Конгресі проводять розслідування Amazon, Apple, Facebook і Google. Мета розслідування — визначити, чи зловживали компанії своєю владою та становищем на онлайн-ринку.
  • Обвинувачення вважає, що компанії займають дуже велику частку ринку і перешкоджають конкуренції. Їхні опоненти кажуть, що якщо IT-гіганти збанкрутують, це матиме катастрофічні наслідки для економіки. Тоді уряду доведеться допомогти компаніям, щоб цього не допустити.