WSJ: Microsoft припинила переговори про покупку TikTok. До цього Трамп сказав, що соцмережу можуть заблокувати

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:

Pixabay

Американська компанія Microsoft припинила переговори щодо покупки китайської соціальної мережі TikTok. До цього президент США Дональд Трамп заявив, що соціальна мережа TikTok буде заблокована в країні.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Зараз переговори в «підвішеному» стані і можуть поновитися, якщо адміністрація Трампа пояснить свою позицію щодо цієї соцмережі.

Раніше видання New York Times повідомляло, що американський технологічний гігант Microsoft веде переговори про придбання TikTok. У той же день Трамп заявив, що волів би заблокувати додаток, яким користуються до 80 мільйонів американців.

Заяви Трампа змусили керівництво TikTok піти на додаткові поступки, наприклад, включаючи створення в США до 10 тисяч робочих місць протягом наступних трьох років.

  • Американські інвестори розглядали можливість покупки додатку для обміну короткими відео TikTok у китайської компанії ByteDance. Її дочірня компанія хоче вберегти додаток від блокування в США на тлі загострення відносин між Вашингтоном і Пекіном.
  • Представники служби безпеки США висловили стурбованість тим, що TikTok використовується для збору особистих даних американців.
  • Членам виборчої кампанії кандидата в президенти США Джо Байдена наказали видалити TikTok з особистих і робочих телефонів через проблеми з його безпекою.