Трамп ввів надзвичайний стан у Північній Кароліні через шторм «Ісаіас»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Президент США Дональд Трамп оголосив надзвичайний стан у штаті Північна Кароліна через тропічний шторм «Ісаіас». Метеорологи очікують, що він досягне берега Північної і Південної Кароліни вже ввечері 3 серпня.

Як повідомляє «Голос Америки», рішення Трампа дозволить зарезервувати федеральні кошти на допомогу містам штату і координацію зусиль з ліквідації наслідків лиха.

За даними Національного центру спостереження за ураганами (NHC), «Ісаіас» рухається на північ уздовж східного узбережжя США (Флориди і Джорджії) та залишиться в категорії потужного тропічного шторму. У ніч на 3 серпня швидкість вітру всередині «Ісаіаса» досягала 110 км/год.

За прогнозами синоптиків, у Північній і Південній Кароліні, а також в інших штатах регіону можливі сильні зливи та опади до 15 см. Шторм затримається на узбережжі на кілька днів.

У суботу надзвичайний стан запровадили у штаті Флорида.

  • Тропічний шторм «Ісаіас» сформувався в Атлантичному океані 28 липня. Уже 31 липня він досяг Куби, Домініканської Республіки, Пуерто-Ріко і Флориди. Шторм утворився раніше передбачуваного часу. Його чекали в середині серпня.
  • Раніше повідомлялося, що сезон атлантичних ураганів у 2020 році почався раніше, ніж очікували. Він буде суворішим, ніж звичайно. Крім того, цього літа територія, яку зачіпає негода, розширилася далі на північ.