Зеленський вимагає, щоб людям чітко пояснили, навіщо потрібен адаптивний карантин

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Зеленський вимагає, щоб людям чітко пояснили, навіщо потрібен адаптивний карантин

УНІАН

Президент України Володимир Зеленський вимагає, аби уряд чітко пояснив людям, як відбувається розподіл на чотири зони і навіщо потрібен адаптивний карантин. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що показник захворюваності зріс до 82,8 на 100 тисяч населення, заповненість ліжок на Закарпатті становить майже 69%, а в Києві, на Івано-Франківщині, Львівщині, Рівненщині та Буковині — понад 40%.

Нагадаємо, що з 1 серпня Міністерство охорони здоров’я ділитиме всі регіони на чотири карантинні зони за рівнем поширення коронавірусу: «зелену», «жовту», «помаранчеву» і «червону». Місцева влада кількох міст, зокрема Луцька, Тернополя та Івано-Франківська, висловила невдоволення тим, що ці регіони внесли до «червоної» та «помаранчевої» карантинних зон, де діють найбільш суворі обмеження.

Зокрема, радник мера Луцька Ігор Поліщук повідомив, що влада міста відмовляється зупиняти громадський транспорт і зачиняти громадські заклади. А мер Тернополя Сергій Надал сказав, що «не бачить логіки в цьому рішенні» і не вважає справедливою зупинку громадського транспорту в Тернополі. Він наголосив, що уряд має переглянути своє рішення щодо позначення Тернополя «червоною» зоною.