«Визнання прямої збройної агресії». У Міноборони відреагували на погрози РФ «офіційно постачати зброю» бойовикам на Донбасі

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
«Визнання прямої збройної агресії». У Міноборони відреагували на погрози РФ «офіційно постачати зброю» бойовикам на Донбасі

NurPhoto / NurPhoto via Getty Images

Погрози Росії «постачати офіційно зброю» бойовикам на окупований Донбас є визнанням підтримки бойовиків та прямої збройної агресії.

Про це йдеться в офіційній заяві Міністерства оборони України.

«Якщо Росія хоче збільшити постачання зброї, то це свідчить про пряму збройну агресію та підтримку терористичної діяльності на рівні держави», — наголосили у міністерстві.

За даними Міноборони, на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей перебуває 480 одиниць танків; понад 900 одиниць бойових броньованих машин; приблизно 450 одиниць гармат і гаубиць; приблизно 300 одиниць мінометів; понад 200 реактивних систем залпового вогню; близько 700 засобів протиповітряної оборони та приблизно 450 протитанкових засобів.

Окремо у міністерстві нагадали, що російське озброєння, яке завезли до України через непідконтрольну ділянку кордону, використовується не лише проти військових, а й проти мирного населення Донбасу.

  • 31 липня до Сенату США подали законопроєкт про щорічне надання Україні 300 мільйонів доларів допомоги, зокрема для придбання летальної зброї для Збройних сил України.
  • Після цього голова комітету Держдуми РФ у справах СНД та євразійської інтеграції Леонід Калашников заявив, що у разі виділення США щорічної військової допомоги Україні Росія може «не соромитися постачати зброю «ДНР» і «ЛНР».